Dette her er en never-ending diskusjon, og vi mennesker kommer aldri noen gang til å bli enige om dette her. Likevel så føler jeg så sterkt for å fremme mitt argument i alle sånne her diskusjoner. Nettopp fordi det er en ting jeg syns er så viktig.

Jeg er en kvinne, og jeg har, heldigvis, rett til å bestemme over min egen kropp. Foreldrene mine bestemmer ikke over den, og det gjør heller ikke kjæresten min. Jeg er så glad for at jeg bor i Norge, og har alle disse rettighetene, og mulighetene. Likevel føler jeg at det er så mange som vil ta ifra meg denne muligheten. Muligheten til å bestemme over min egen kropp; altså om et barn skal få vokse inni meg eller ikke. 

Jeg sier høyt, og med glede at jeg er for abort. Jeg syns abort er en fantastisk mulighet for alle kvinner i hele verden, hvis de har blitt gravid ved en feiltakelse, eller det rett og slett bare ikke passer å få barn for dem akkurat nå. Alle kvinner. Da mener jeg ikke bare unge jenter som selv går i kategorien for barn, eller kvinner som har blitt voldtatt. Jeg mener absolutt alle. Til og med 30-år gamle kvinner med stabil økonomi, hjem og en mann. Til og med dem. For hvis du ikke vil ha barn, hvorfor skal du ta bære frem et?

Det finnes selvfølgelig de som velger å adoptere vekk barnet sitt ved fødsel, og det er et valg dem tar. Det er et valg som jeg respekterer veldig. Men det er et valg ikke alle klarer å gjennomføre. For det første må du gå igjennom en graviditet, og bare å vite at du skal gå igjennom 9 måneder med smerte, plager og mye annet uten grunn, bare det skal ikke bli påtvunget på noen.

Hver gang jeg har denne diskusjonen med noen, så får jeg en rekke argumenter tilbake. Det er bra, det. Jeg er oppe for diskusjon når som helst, men jeg har aldri hørt et bra argument for å tvinge noen til å gå igjennom en ufrivillig graviditet. «Ikke ha sex da, hvis du ikke klarer å påta deg noe ansvar» er det mest hørte argumentet, og faktisk det dummeste – tror jeg. Den seksuelle lavalder er 16 år. Syns du virkelig at alle 16 åringer er klare til å bli foreldre? Og tror du virkelig folk har sex kun fordi de prøver å bli gravid? Dessuten bruker de fleste prevensjon, men prevensjon kan feile. Og da sitter du der da. Skal du bli «straffet» for noe du egentlig ikke kan gjøre noe med? Du gjorde din del, liksom.

Abort er ikke mord. Det er en mulighet for kvinner å ta sitt eget valg, over sin egen kropp. Bestemme over sitt eget liv, og hvordan det skal være.

Jeg har aldri vært i denne situasjonen før selv, og mange syns sikkert det er dumt av meg å prestere at abort er så fantastisk når jeg aldri har måttet tatt et slikt valg. Valget i seg selv er sikkert døds kjipt, men da har du ihvertfall et valg da. I motsetningen til hva noen andre mener, da hadde du kun hatt et valg – og det var å ta vare på et barn du kanskje ikke var klar for, eller egentlig ikke hadde ønsket i det hele tatt. Eller gå igjennom alt dette for å så gi det vekk til noen andre.